Člani:

  • Milan Fras – vokal/kitara

  • Niki Stojanović- kitara

  • Gregor Božič – bobni

 

 

Mariborska zasedba Okttober je nastala leta 2009. V preteklih letih je skupina Okttober, ki jo zdaj sestavljajo Milan Fras, pevec in kitarist, Niki Stojanović, solo kitarist in Grega Božič, bobnar, nabrala veliko skupnih in samostojnih kilometrov.

Prelomnico je pomenilo leto 2014, ko so na radijske postaje poslali prvi single Lep Dan in posneli tudi videospot. Lep dan je zagrabil radijske postaje po Sloveniji, bil predlog za popevko tedna na Valu 202, več kot mesec dni vztrajal na prvem mestu glasbene lestvice Radia City, nekaj tednov na vrhu radia Maribor, Radia Prlek, Radia Rogla, pa tudi drugod skladba beleži uspehe. Zatem so sledili še singli Sem kakor ti, Slovo, Poišči me v pravljici in Dlani. Oktobra 2015 so izdali prvi album z naslovom 10, na katerem so zbrali avtorsko glasbo, nastalo v preteklih letih.

Največjo izrazno moč imajo na koncertih, ki so jih v zadnjih letih nabrali precejšnje število. Pozno jeseni 2018 so po daljšem glasbenem premoru zaradi zdravstvenih težav sprejeli vabilo Andreja Karolija na jutranji koncert na Valu 202 in zdaj se počasi z množico novega materiala vračajo na glasbene odre.