Člani:

  • Milan Fras – vokal/kitara

  • Primož Pavlin – bas

  • Niki Stojanović- kitara

  • Grega Božič – bobni

 

 

Mariborska zasedba Okttober je nastala leta 2009. V preteklih letih je skupina Okttober, ki jo zdaj sestavljajo Milan Fras, pevec in kitarist, Niki Stojanović, solo kitarist, Primož Pavlin, basist in Grega Božič, bobnar, nabrala veliko skupnih in samostojnih kilometrov.

Prelomnico je pomenilo leto 2014, ko so na radijske postaje poslali prvi single Lep Dan in posneli tudi videospot. Lep dan je zagrabil radijske postaje po Sloveniji, bil predlog za popevko tedna na Valu 202, več kot mesec dni vztrajal na prvem mestu glasbene lestvice Radia City, nekaj tednov na vrhu radia Maribor, Radia Prlek, Radia Rogla, pa tudi drugod skladba beleži uspehe.

Zatem sta sledila še singla Sem kakor ti in Dlani, ki se še vedno vrtita po radijskih postajah in nabirata glasbene kilometre. Oktobra 2015 so izdali prvi album z naslovom 10, na katerem so zbrali avtorsko glasbo, nastalo v preteklih letih.

Fantom kritiki, tudi Jaša Lorenčič v Večeru, Andrej Karoli na Valu 202, napovedujejo lepo glasbeno prihodnost, a tudi največjo izrazno moč na koncertih.